Home

  Jaarverslag 2015

  Commerciële Zaken

  Wij als KNLTB zijn trots op onze sport, maar ook zeker zo trots op het feit dat veel mensen en bedrijven de sport een warm hart toedragen. Diverse organisaties zijn op verschillende manieren betrokken bij de tweede sportbond van Nederland!

  Partners

  De KNLTB is er in 2015 in geslaagd om alle bestaande commerciële partners te behouden. Daarnaast ging de bond een kortlopend partnership aan met Tom Tom.

  Samen met de partners zette de KNLTB verschillende campagnes op om toegevoegde waarde te creëren richting verenigingen en leden. Een voorbeeld hiervan was de ‘teamselfie’ actie in aanloop naar de Lotto KNLTB Voorjaarscompetitie waarbij de winnaars diverse prijzen konden winnen.

  In 2015 zag het KNLTB partnership overzicht er als volgt uit:

  • Jeugd partner: Menzis
  • Official Suppliers: Intersport, Dunlop, Sjeng Sports, Bilderberg
  • Media partners: Sky Radio, De Telegraaf, Sport1
  • Partners: De Lotto, AA-Drink, ABN AMRO Bank, Gaslicht.com, Tom Tom, Fonds Gehandicaptensport

  Wereldrecord balletje hooghouden in samenwerking met Menzis

  Nederland is sinds 2015 een bijzonder wereldrecord rijker. Maar liefst 813 basisschoolkinderen verbeterden op 19 juni 2015 tijdens het Menzis Jeugdtennisfeest in Enschede het record 'balletje hooghouden op een tennisracket'. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. Bekijk het filmpje van deze geslaagde wereldrecordpoging.

   

  School-Straat-Vereniging

  De recordpoging was onderdeel van het Menzis Jeugdtennisfeest, de feestelijke afsluiting van het tennisproject School-Straat-Vereniging van de KNLTB en Menzis. Sinds april 2014 werken Menzis en de KNLTB samen om jaarlijks tienduizend kinderen structureel aan het tennissen te krijgen. Om dit te bereiken, ontwikkelden ze het programma 'School-Straat-Vereniging' (vanaf 2016 Tenniskids@school genaamd) om de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de vereniging te verbeteren. De gemeente Enschede had in december 2014 de primeur van dit programma in de vorm van een pilotproject.

  In de eerste helft van 2015 maakten 1.750 leerlingen van 22 basisscholen uit de gemeente Enschede spelenderwijs kennis met tennis. De kinderen werden begeleid door medewerkers van zeven tennisverenigingen uit de regio. De KNLTB heeft de ambitie om op termijn alle schoolkinderen te laten tennissen en alle bassischolen in Nederland te voorzien van een schooltennispakket.